Westkust Florida

Een perfecte plek om in de wintermaanden een zonvakantie door te brengen ……… De westkust van Florida! Iedereen kent natuurlijk de pretparken in en om Orlando en het hippe Southbeach van Miami. Maar juist de westkust van Florida is een hele fijne bestemming. Het ligt aan de golf van Mexico, met prachtige stranden en een azuurblauwe zee. Er zijn verschillende plekken om te verblijven in deze regio.

Naples is een grotere stad met prachtige stranden en heel veel mogelijkhedenom te winkelen. Er is een ontzettend grote factory outlet (Miromar outlets) een leuk historisch centrum in dat centrum zijn heel veel goede restaurants. Iets verder naar het Noorden ligt Fort Myers en Fort Myersbeach. Een prachtige kustplaats met een hele mooie boulevard.

Een leuke tip in Fort Myers zijn de winterverblijven van de heren Ford en Edison. Beide heren hadden een huis in Fort Myers waar zij de wintermaanden verbleven. Deze huizen liggen naast elkaar. Zo kan je nog de ruimte zien waar Edison aan zijn uitvindingen werkte, en de mooie auto’s van meneer Ford.

Vanuit Fort Myers kun je ook een snelle ferry nemen naar Key West, een echte aanrader. Vanuit Fort Myers is er ook een brug naar Sanibel en Captiva Island, prachtige eilanden met parelwitte stranden waar ontzettend veel mooie schelpen te vinden zijn. Wanneer je op een van deze eilanden bent voel je de rust en de eiland atmosfeer.

Wanneer je in Fort Myers bent neem dan ook even de tijd om naar Cape Coral te rijden. Dit wordt ook wel het Venetië van Amerika genoemd. Bijna het gehele eiland bestaat uit waterstraatjes, Rijd even langs Cape Harbour, met verscheidene winkels en een zeer beroemd restaurant: Rumrunners.

Iets verder naar het noorden vind je Punta Gorda. Volg hier de borden naar het historische centrum. Eenmaal in het historische centrum waan je je aan het begin van de jaren 1900. De huizen zien er prachtig uit en je kunt hier heerlijk door de straatjes wandelen. Aan het einde van het historisch centrum is de pier de golf van Mexico in. Bij zonsopgang en zonsondergang spelen de dolfijnen hier in het water. Op de pier zitten verschillende restaurants en winkels.

Nog wat verder naar het Noorden vind je Venice. Een prachtig stadje dat bekend staat om de kunstgalerijen en de kunstenaars. Het plaatsje is schilderachtig en zeker een bezoek waard. Rondom Venice vind je prachtige stranden.

Weer iets verder naar het Noorden is Siesta Key. Al jaren bekroond voor het beste strand van Amerika. Het strand is dan ook adembenemend. Het zand voelt poederzacht aan en is spierwit. Omzoomd door palmbonen. Siesta key zelf lijkt wel een Caribisch plaatsje. Met de kleurige huizen en de relaxte sfeer. Op turtle beach in Siesta key zijn de reuzenschildpadden te vinden die daar rustig hun nest bouwen en de eieren uitbroeden.

Wanneer je nog iets verder rijd kom je uit in Tampa. Dit is weer een grote stad met alle voorzieningen die je je kunt wensen.

Wanneer je van golfen houd vind je langs de hele westkust de meest prachtige golfbanen. Op de meeste mag je als toerist ook golfen maar laat je hier van te voren goed over informeren.

De westkust is zeer goed te bereiken. Je kunt op Tampa vliegen en van daaruit naar het zuiden trekken. Fort Myers heeft ook een internationaal vliegveld en van daaruit is de hele westkust goed te bereiken. Maar ook na een week pretparkplezier in Orlando is de westkust binnen 2,5 uur te bereiken.

Ben je in Miami kun je de zogenaamde aligator alley nemen om richting Naples te rijden. De alligator alley heet zo omdat deze direct door het nationaal park de Everglades gaat. Langs de snelweg zie je regelmatig de alligators liggen. Het is zeker de moeite waard om een airboat tocht door de Everglades te maken alleen zo zie je de prachtige natuur en alle wilde dieren.

Verblijven kun je er ook voor elk budget. Er zijn hotels langs de hele kust in alle prijsklassen. Ook met een camper zijn er genoeg mogelijkheden. Deze kun je op verschillende plaatsen in Florida huren en langs de hele kust zijn campings voor elk budget. In Florida zijn ook veel villa’s met en zonder zwembad te huur die vaak niet duurder zijn als hotelovernachtingen. De wegen zijn zeer goed begaanbaar en de wegwijzers zijn duidelijk. Een huurauto is essentieel om alles aan de westkust van Florida te bekijken.

Wij zijn zelf zeer vaak aan de westkust van Florida geweest en kunnen zo uit eigen ervaring een mooi reisvoorstel voor u maken. Voor meer informatie of een vrijblijvende offerte kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Open chat