Portugal, Algarve

Algarve:

Even de aandacht voor een prachtige bestemming binnen Europa: De Algarve in Portugal. Iedereen kent de bruisende steden als Albufeira en Vilamoura altijd erg leuk om naar toe te gaan. Maar de Algarve biedt zoveel meer. Er zijn prachtige stranden met ongelofelijke rotsformaties. Als je langs de kust rijdt is het de moeite waard om de bordjes met de onbekende praias te volgen. Je komt dan op de meest indrukwekkende plekken en vaak ben je de enige die er is.

Iets meer de bergen in ligt Monchique. Dit wordt ook de tuin van de Algarve genoemd. De Foia is de hoogste berg  van de Algarve (902 meter) Je hebt hier een adembenemend uitzicht naar de oceaan. Als je doorrijd kom je in Monchique waar je op een zonnige dag tot rust kunt komen in het zwavelrijk bronwater van de Thermen.

Iets verder ligt het volgende schilderachtige plaatsje Silves. Het is een van de mooiste dorpjes in de Algarve. Het heeft een prachtig oud fort. Dan heb je ook nog het kasteel van Silves dat op het hoogste punt ban het dorpje ligt.

In de Algarve zijn ook schitterende golfbanen waar elke golfliefhebber zijn hart kan ophalen.

Winkelen kun je ook erg goed in de Algarve. Natuurlijk in alle kustplaatsjes, maar he hebt ook grote winkelcentra. Een vlakbij Albufeira en een hele grote in Portimão. Natuurlijk kun je ook je hart ophalen op alle lokale marktjes.

Het is heel eenvoudig om een auto te huren en rond te rijden. De snelwegen zijn zeer goed en ook de lokale wegen zijn prima begaanbaar. Alles is goed en duidelijk aangegeven.

Er zijn veel mogelijkheden om te logeren in de Algarve. Natuurlijk de hotels (van super chique tot budget) en appartementen, maar er zijn ook campings. In de Algarve zijn ook heel veel mooie vakantiehuizen te huur. De meesten met privé zwembad. Wanneer je in zo’n huis logeert heb je alle vrijheid en ze staan vaak op de mooiste plekjes. Ook deze huizen zijn van heel luxe tot budget. En van ultra modern tot traditioneel.

Door het klimaat is de Algarve een geweldige bestemming gedurende het hele jaar. In de winter is het overdag erg lekker maar heb je ’s avonds een jas nodig.

Over deze veelzijdig bestemming is nog veel meer te vertellen en een prachtige vakantie samen te stellen. Wij vertellen u er graag meer over!!!

Open chat