Geocaching

Wat is er nu leuker dan nieuwe plekjes te ontdekken en ondertussen bezig te zijn met een heel leuk `spel` namelijk Geocaching. Wat is dit nu precies?

Geocaching is een avontuurlijk spel voor handheld GPS en Smartphone gebruikers. Het werd voor het eerst in het jaar 2000 gespeeld.
Het basisidee is dat personen waar ook ter wereld, caches(een ‘schat’) verstoppen en de locaties van deze caches delen door op internet hun exacte positie te melden. Andere GPS gebruikers gebruiken deze coördinaten om deze caches te vinden.Caches kunnen zijn Tupperware dozen, oude munitiekisten, PVC buizen… Kortom een voorwerp waar een logboek in past.
Maar pas op een logboek kan ook superklein zijn zo groot als een spijker. Als je de cach vind vul je je naam in in het logboek en log je hem op je eigen pagina in de geocashing site. Er zijn heel veel verschillende cashes en op heel veel verschillende plaatsen verstopt. Soms bestaan ze zelfs uit een heel rondje zodat je een leuke wandeling maakt.
Doordat er zoveel cashes zijn kom je vaak op hele mooie plekjes die je zelf nooit ontdekt zou hebben. Sommige zijn eenmaal op de aangegeven plek heel moeilijk te vinden omdat degene die ze heeft verstopt er iets heel bijzonders van heeft gemaakt.
Om te beginnen is het wel belangrijk dat je op zoek gaat naar een regular of large cash met een moeilijkheidsgraad van 1 ster. Zo kun je gaan leren hoe je moet zoeken en is de kans groot dat je er 1 vind.
En straks ….. als reizen weer mogelijk is kun je dit spel overal op de wereld spelen en kun je ook op je vakantie adres leuke wandelingen maken.

Voor meer info ga naar de volgende site:
https://www.geocaching.com/

Download de app:
https://play.google.com/store/apps/details…