Faroer Eilanden

Er zijn veel mensen die niet weten waar ze heen willen in de vakantie. Veel denken gelijk aan een zonnige vakantie in het Middellandse zee gebied. Maar heb je wel eens aan de Faroer eilanden gedacht? Het is een unieke bestemming binnen Europa. Het landschap is ruig en ongerept. Met steile kliffen, groene weides en watervallen die rechtstreeks in zee vallen.  Je hebt de natuur daar nog helemaal voor jezelf! De Faroer eilanden zijn een parel in Europa. Ze bestaan uit 18 eilanden.

Het is een perfecte bestemming voor een reis van ongeveer een week a 10 dagen. De oppervlakte is net iets groter dan de provincie Utrecht.

Het weer is onvoorspelbaar van zon naar regen naar wind allemaal in een tijdsspanne van 2 uur! Je kan er veel schapen vinden sterker op de eilanden leven meer schapen als mensen.

Het is van belang om op tijd je vakantie naar de eilanden te boeken, een vlucht is zo geregeld maar door de relatief kleine oppervlakte zijn het aantal bedden beperkt. De normaal geprijsde accomodaties zijn snel uitverkocht.

Het openbaar vervoer komt niet in alle uithoeken van de eilanden, een auto huren is dus een echte aanrader. Ook wordt de helikopter hier vaak gebruikt om naar een afgelegener eiland te gaan. Omdat dit op deze eilanden een heel normaal vervoersmiddel is is dit ook relatief goedkoop, en een mooie manier om dit ook eens mee te maken en de prachtige natuur vanuit de lucht te bewonderen.

Op een paar musea en kleine dorpjes na ga je hier echt heen voor de rust, ruimte en natuur.

Een leuke tip is een boottocht:

De steile kliffen zien er vanaf land spectaculair uit. Maar om met de boot langs deze soms wel honderden meters hoge kliffen te varen, is een unieke ervaring. Hoewel je tijdens een dagtrip naar het eiland Mykines al de boot pakt, is een boottour bij de Vestmannabjørgini (Vestmanna vogelkliffen) een aanrader. Met een klein bootje vaar je rakelings langs de rotsen. Soms vaar je zelfs door smalle tunnels en grotten, waarbij je je handen binnenboord moet houden en je even in het donker waant. Gedurende de trip zie je op verschillende vogels zoals papegaaiduikers, zeekoeten en noordse stormvogels. Maar ook schapen op de steilste plekken.

Heb je ook zo een zin gekregen in een vakantie op de Faroer eilanden?
Wij helpen je graag om een leuke reis naar deze bijzondere plek samen te stellen!

Open chat