Campertocht door Zweden

Een prachtig idee voor een vakantie in het voorjaar is een campertocht door Zweden. Zweden is een prachtig land en het heeft en hele goede infrastructuur zodat je prima kan rijden. En als je het eng vind om in een camper te gaan rijden is het ook een handig land om het voor het eerst te doen. Je komt weinig verkeer tegen en daardoor kun je op je gemak de camper leren kennen zonder dat je gelijk in een verkeerschaos komt,

Afgelopen mei zijn we dit zelf gaan proberen tijdens een mini campertrip van een week. Het was een adembenemende route waar ik nu wat meer over ga vertellen. Wij zijn naar Stockholm gevlogen en hebben eerst een nachtje in een hotel geslapen om uitgerust de camper op te kunnen halen. Na een heerlijk ontbijt werden we opgehaald door het camperverhuurbedrijf. Daar kregen we een goede uitleg en de rondreis kan beginnen!

De rustige, brede en glooiende wegen leiden door de  typische Zweedse landschappen van meren, bossen, heuvels en kleine plaatsjes. In de loop van de dag arriveerden we in het 50.000 hectare grootte natuurreservaat Malingsbo-Kloten, leefgebied van vele elanden. Hier hebben we onze eerste camping opgezocht. Omdat wij bij het verhuurbedrijf ook fietsen hadden gehuurd konden we na aankomst hier nog een prachtig stuk fietsen.

De dag erna vertrokken we naar de prachtige provincie Dalarna. Deze provincie is een grote natuurattractie maar biedt daarnaast ook veel cultuur. Het is de streek van de bekende rood geschilderde huisjes. Hier hebben wij een camping opgezocht in Rattvik. Een schattig plaatsje aan de rand van het prachtige Siljanmeer. Rond 20 juni heb je hier de bekende Midsommar feesten. De omgeving is de moeite waard om twee nachten te verblijven wat wij dan ook gedaan hebben. Hier heb je ook de geweldig leuke houten paardjes die je altijd op foto’s uit Zweden ziet. Zoek een camping aan de rand van het meer uit de zonsopkomsten of zonsondergangen zijn spectaculair!

Na ons verblijf in Rattvick gingen we weer verder richting Idre. Onderweg kun je een stop maken bij de hoogste waterval van Zweden wat we dan ook gedaan hebben. Je MOET lopend naar de waterval, dus als je niet goed ter been bent kun je dit beter overslaan. De wandeling is prachtig en je ziet heel veel natuurschoon. Je loopt langs de rivier naar de waterval en moet de berg beklimmen. Maar de waterval is de moeite waard en de rust in dit nationale park is heerlijk. Wij gingen overnachten op de camping in Idre. Deze wordt gerund door een Nederlands echtpaar en is GEWELDIG. Nadat we ons geinstaleerd hadden en aan een lekker bakkie koffie zaten kwam de eigenaresse aan gefietst om ons te vertellen dat er rendieren op de camping liepen en dat wij heel stil moesten blijven dan zouden ze vanzelf komen. En…dat gebeurde. Op hun gemakje liepen ze over de camping en keken rond. Geweldig. Toen we naar het dorpje gingen fietsen kwamen we ze nog een keertje tegen.

Na 2 nachten trokken we weer verder onderweg naar Angra. Wederom een prachtige tocht. Onderweg kwamen we langs de plaatsjes die in de winter druk bezocht worden door wintersporters. Je zag overal de pistes aangegeven en het is dan ook een goed gebied om op wintersport te gaan. Aangekomen op de camping voelde we ons gelijk thuis. Ook deze camping wordt gerund door een Nederlands echtpaar. Ze organiseren allerlei excursies. Ook was het mogelijk om daar te eten. De eigenaresse had een heerlijke sateschotel gemaakt de moeite waard om te proberen!  Wij zijn meegegaan op de elandensafari. Om 22:00 uur vertrokken we in een 4 wheeldrive de natuur in. De eigenaren weten de mooiste plekken te vinden. Tijdens de zonsondergang waren we op een prachtige plek met uitzicht over de vallei. Je leek wel alleen op de wereld. Ookal was het nog geen elandenseizoen is het gelukt om er 2 te spotten!!! Ook hebben deze mensen een echte berenhut. Ze brengen je aan het eind van de middag naar een vlot waar je die nacht blijft slapen. Vanuit daar kun je ongemerkt de beren observeren die bij zonsondergang naar de oever van de rivier komen. Als je geluk hebt zie je ook veelvraten. Een onvergetelijke ervaring!

Als laatste stop zijn wij naar Hedesunda gegaan. Een waterrijk gebied met allemaal eilanden. Een heerlijke plek om te relaxen en nog even de rust in je op te nemen voordat je weer terug gaat naar het hectische Nederland! Vanuit hier is het nog een korte rit naar het camperverhuurbedrijf.

Wij vonden het een prachtige tocht om een klein beetje van het grote en prachtige Zweden op te snuiven.

Wil je meer weten over de mogelijkheden om een camper te huren of deze route met een auto en hotels te doen neem dan contact met ons op. Wij hebben goede en betrouwbare camperverhuurbedrijven in ons assortiment en contacten met de genoemde campings. Ook als het je geweldig lijkt om op het berenvlot te overnachten kunnen wij dat voor je regelen!

Open chat