Alaska Cruise

Regelmatig krijgen wij de vraag wat onze mooiste reis was.
Uiteraard zijn dat er meer maar de Alaskacruise staat toch ver bovenaan! Natuurlijk nemen we jou graag even mee…

Wij zijn in Vancouver opgestapt. Dat vonden wij een groot voordeel want dan begint de cruise met de prachtige inside passage. Je vaart langs de prachtige natuur van Canada naar Alaska.

Eerst zijn we naar Icy strait point geweest, Een piepklein dorpje met een prachtige natuur. Je kunt daar heerlijk wandelen. Het eerste wat je voelt als je voet zet op de bodem van Alaska is de rust, de ruimte en de adembenemende natuur.

De tweede stop was de Hubbard Glacier. Op het moment dat je de gletsjer in vaart weet je niet waar je moet kijken. Prachtige ijswanden en overal om je heen ijsschotsen waar je doorheen vaart. In eerste instantie dachten wij dat het onweerde maar dat was niet mogelijk want de lucht was blauw. Het bleek het scheuren van het ijs te zijn en er braken ook hele grote stukken ijs af wat hele hoge golven gaf. Dit natuurschoon is werkelijk het mooiste wat wij ooit gezien hebben. Aan boord is iemand die alles verteld over de gletsjer en de natuur er omheen. Na deze enervende dag volgde nog een bijzonder moment. We hebben ’s avonds een orka gezien die langs ons schip zwom. Echt geweldig.

De derde stop was Juneau. Een gezellige plaats waar je leuk doorheen kunt wandelen maar waar je ook hele mooie uitstapjes kan doen. De keuze is enorm! loop even langs de plaatselijke VVV zij kunnen je prima informeren.

Daarna ging de reis naar Ketchikan. Een sprookjesachtig stadje waar vandaan je ook weer zeer veel excursies kunt maken waaronder een beren excursie. Wij hebben hier wederom gekozen om door de bergen te wandelen. Er zijn zeer veel mooie wandelroutes die heel duidelijk zijn aangegeven. Je loopt langs de prachtige meren en sprookjesachtige vergezichten.

Na deze stop was de cruise voorbij. Je kunt ook kiezen, om nog een cruisetour voor of na de cruise te doen. Dat is een georganiseerde rondreis over het land om ook deze plekken te kunnen bewonderen. De service tijdens de cruisetour en de kwaliteit van de accommodaties is hetzelfde als die de rederij op zee bied.

Altijd eens naar Alaska willen gaan of hebben we jou op ideeën gebracht?Overweeg dan zeker eens een Alaskacruise. Je komt met het schip op plaatsen waar je met de auto niet kan komen. Uiteraard vertellen we jou graag meer over deze fantastische reis.